Prihlásenie:
meno:
heslo:
Nemáte účet na aukciedreva.sk?
Zaregistrujte sa
Slovenská verziaČeskyEnglishDeutschPolskiHungaryUkraine

Fa internetes aukciói

Tisztelt Hölgyeim, Tisztelt Uraim,

engedjék meg, hogy bemutassuk a Zólyomban (Zvolen) székelő Erdészeti Információs Társaság Rt.-t /Lesnícka informačná spoločnosť, a.s./, amely fa – gömbfa internetes aukcióinak (a továbbiakban csak mint FIA) megszervezésével foglalkozik. Bizonyára nem kerülte ez az Ön figyelmét sem, hogy milyen számottevő sikert könyvelhetett el a SZK Erdői Állami Vállalat Besztercebánya /Lesy SR š.p. Banská Bystrica/ által nyersfa értékesítése céljából rendezett internetes aukciók. Amikor a fa olyan nyersanyaggá vált, amelyből szűkös a kínálat, ebben a környezetben új távlatok nyílnak meg a nyersfa eladásának és vásárlásának új módjai előtt. Ezeknek a módoknak az egyikét képviseli az FIA is, amelybe most már Ön is bekapcsolódhat. Az FIA vitathatatlan előnyei közé tartozik, hogy az erdőművelő maximális mértékben értékesíti a kitermelt fát, és irodájának környezetéből, saját anyanyelvén vonul be elegánsan a fakereskedelem világpiacára. Másrészt, a fafeldolgozóknak lehetőségük van arra, hogy a szükséges mennyiségben, minőségben és kellő időben biztosítsák be az input alapanyagaikat. Az FIA -t a gömbfa szállítói és a gömbfa felvásárlói számára hozták létre. A Zólyomi Erdészeti Információs Társaság Rt. /Lesnícka informačná spoločnosť, a. s., Zvolen/ működteti a www.aukciedreva.sk internetes portált. Ezen a portálon a szállítók, mint például a földtulajdonosok és agrárvállalkozók társulatai, városi és közerdők, egyházi erdők, magán erdőművelők és fakereskedők írhatnak ki fa-aukciókat. Azoknak a fafeldolgozóknak és a fakereskedőknek, akik vásárlóként kapcsolódnak be az FIA –ba, lehetőségük nyílik rá, hogy elegendő mennyiségben vásárolhassák meg a számukra szükséges, megfelelő minőségű fa alapanyagot.

A www.aukciedreva.sk portál előnyei:

  • Nincs földrajzi helyhez kötött korlátozás – az eladók és a vásárlók bármely helyről részt vehetnek az aukciókon,
  • a licitálás valós időben történik,
  • a kereslet és a kínálat egy helyen koncentrálódik,
  • minimálisak a költségek,
  • a korrupció és a klientelizmus gyanúja kizárt,
  • a rendszert az irodája kényelméből kezelheti,
  • az aukciók előnye, hogy az árat a vevő „licitálással“ saját maga határozza meg, 
  • az egész aukció kezelése nagyon egyszerű és könnyen elsajátítható.  

Az internetes aukciós rendszer előnyei a szállító (eladó) szemszögéből:  

  • a kínálatok megadása és kiértékelése átlátható rendszerben történik,
  • az előre meghatározott feltételek és az Ön által meghatározott kikiáltási ár döntő jelentőséggel bír,
  • az eladás a lehető legmagasabb áron történik a piacon,
  • az eladás gyorsított lefolyású, (a rendszerkezelést a LIS Rt. /LIS, a.s./ biztosítja),

Az aukció lezárása után azonnal tudni lehet az eredményt.  Az internetes aukciós rendszer előnyei a vásárló szempontjából:

  • a beszerzés folyamata gyors és átlátható, s csökkennek a beszerzés költségei,
  • a beszerzési eljárás egyes folyamatai egyesülnek, és automatizált formában zajlanak le,
  • az aukció lezárása után azonnal tudni lehet az eredményt,
  • minden részvevőnek egyenlők az esélyei,
  • a szükséges minőségben és mennyiségben szerezhető be a fa,
  • a szállítmányok garantáltak,
  • lehetőség van a termelés tervezésére és a szállítás egyszerűsítésére.  

Azoknak az érdeklődők, akik nem rendelkeznek számítógépes berendezésekkel, a Zólyomi Erdészeti Információs Társaság Rt. felajánlja, hogy közvetítőként lehetőséget biztosít számukra, hogy bekapcsolódhassanak a fa internetes aukcióiba. A www.aukciedreva.sk portál több nyelvi változatban működik, ami az érdeklődők széles skálájának részvételét biztosítja a környező országokból. A portál kiszolgáló személyzete munkaidőben a  +42145/5320730, +42145/5320731 infóvonalon érhető el, és szívesen segít Önnek beléptetni a rendszerbe az Ön kínálatát. Az aukció alatt szüntelenül az Ön rendelkezésére fogunk állni, egészen annak lezártáig.  Az FIA –ban való részvételre vonatkozó információkat tartalmazó dokumentumok (rendszerhasználati útmutató, aukciós szabályzat, szerződésjavaslatok, műszaki feltételek, fafajok és választékok táblázata) a www.aukciedreva.sk weboldal „Feltételek“ részében nyilvánosan közzétéve megtekinthetők. Bízunk benne, hogy kihívást fog jelenteni Önnek az általunk felkínált részvétel az internetes aukciókon.

Zólyomi Erdészeti Információs Társaság Rt.  (Lesnícka informačná spoločnosť, a.s. Zvolen)

Aktuálny dátum a čas

Rýchle správy

Možnosť nákupu gulatiny s odloženým dátumom splatnosti

Vážený obchodný partner, v súvislosti s nadobudnutím účinnosti zákona č. 394/2012 Z.z. o obmedzení platieb v hotovosti, aj vzhľadom na rozšírenie Vašich možností pri obchodovaní prostredníctvom nášho aukčného portálu, Vám prinášame novú, jedinečnú službu „nákup a predaj dreva s odloženým dátumu splatnosti“. ...

pridané: 18.01.2013 viac informácií »

Dreviny

Dreviny

pridané: 04.12.2012 viac informácií »

Financovanie



Chcete peniaze na drevo?

Lesné podniky

Aj tieto lesné podniky transparentne obchodujú prostredníctvom aukcií dreva.

Všetky práva vyhradené © Lesnícka informačná spoločnosť, a.s.